Sverige behöver fler liberaler

Jag ställer upp som kandidat i Folkpartiets provval till riksdagen

Jag vill att vi liberaler får mer att säga till om. Därför måste Folkpartiet fokusera på de frågor som har störst betydelse för hur människor lever. Sverige ska fortsatt präglas av öppenhet och tolerans. Här ska den personliga friheten vara stor. Med reformer för utveckling och tillväxt ska vi möta framtiden.

Det är dags för en ny kommunreform

Ett reformområde är nästan helt undanskymt i debatten. Det handlar om kärnan i vår välfärd. Nämligen hur kommunerna leds. Dagligen pumpas vi med nyheter om förfärande brister i äldreomsorgen och skolan. De beror i hög grad på ineffektiv styrning, bristande ledarskap och slöseri med skattemedel.

Det är kommunerna som bär Sveriges välfärd. Och de är inte skapade för att klara morgondagens krav. Det är därför dags för en ny kommunreform. Kommunerna måste bli färre och starkare. Demokratin behöver stärkas genom att parlamentarism införs. En tydligare ansvarsfördelning mellan tjänstemän och politiker behövs. Jag har skrivit mer om detta i tidigare artiklar.

Detta är ett av Sveriges viktigaste reformområde de närmaste 20 åren. Och nästan ingen talar om den. Det är en liberal kärnuppgift att föra upp frågan på den politiska dagordningen.

Folkpartiet är Sveriges liberala parti. För att växa oss till en starkare politisk kraft behöver vi i högre grad fokusera på de frågor som har störst betydelse för landets utveckling. Kommunreformen hör dit. Med än högre frenesi ska vi fortsätta att fokusera också på flera av de områden som det nya förslaget till partiprogram pekar ut.

Internationalism, jämställdhet, utbildning, europeisk integration, en skattereform för tillväxt.

Jag är besjälad av uppgiften att bidra till att fler liberaler får mer att säga till om. Och jag vill gärna vara en i laget att representera Folkpartiet och bygga ökat förtroende för vår politik.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s